Mød bestyrelsen, 2022

Bestyrelsen af Fair Statsborgerskab 2022 samlet. Stående fra venstre: Drew Fremlev Fisher, Kirsten Kock, Paolo Masulli, Kianoosh Khaksar. Siddende fra venstre: Farid Sahel, Miriam Thompson, Julian Johannes Umbhau Jensen
Bestyrelsen af Fair Statsborgerskab 2022 Stående fra venstre: Drew Fremlev Fisher, Kirsten Kock, Paolo Masulli, Kianoosh Khaksar. Siddende fra venstre: Farid Sahel, Miriam Thompson, Julian Johannes Umbhau Jensen
Profil billede af Miriam Thompson

Miriam Murphy Thompson, forperson

Født og opvokset i USA, flyttede til Danmark i 2002 sammen med sin danske mand og søn. Miriam er én af de tre medstifter af foreningen, og blev konstitueret forperson efter den seneste generalforsamling, efter at have været næstforperson siden foreningen blev etableret i januar 2020. Miriam blev frivillig rådgiver for Den Frie Rådgivning (DFR) i Odense, efter hun selv søgte statsborgerskab i 2017. Miriam opnåede dansk statsborgerskab i august 2020, 39 måneder efter ansøgningen i juni 2017.

“Gennem min egen oplevelse med processen samt min erfaring fra DFR, fik jeg øjnene åbnede op for hvor indviklet, ugennemskueligt og til tider uretfærdigt processen kan være. Derfor valgte jeg at arbejder fuldtids som frivillig rådgiver og gik med til at stifte foreningen for at hjælpe så mange som muligt at navigere processen.”

Kirsten Kock, næstforperson

Født og opvokset i Hamburg, Tyskland. Kirsten flyttede til Danmark i 2003 og er én af de 3 initiativtagere til foreningen og stifteren af Facebookgruppen “Dansk statsborgerskab – tålmodighed påkrævet“.

Kirsten opnåede dansk statsborgerskab i juni 2016, efter at have søgt i december 2014.
Efter 2 år som forperson for foreningen er Kirsten i år næstforperson i bestyrelsen.

Profil billede af Kirsten Kock

“Jeg startede for alvor at beskæftige mig med dansk statsborgerskab efter aftalen om accept af dobbelt statsborgerskab blev indgået i juni 2014. Først og fremmest fordi jeg selv ville opnå dansk statsborgerskab. Men jo mere jeg læste og hørte om processen, jo mere blev min retfærdighedsans trigget. Derfor engagerer jeg mig fortsat på området. Og jo mere man lærer om processen, jo mere bliver man egentlig skræmt. hvor retsløs og vilkårligt det er.”

Profil billede af Paolo Masulli

Paolo Masulli, kasserer

Født og opvokset i Italien, kom til Danmark som 22-årig. Paolos ansøgning om statsborgerskab er på nuværende tidspunkt under behandling. Han har siddet i bestyrelsen siden maj 2021.

“Jeg synes at statsborgerskab er nødvendigt for at kunne deltage fuldt ud i demokratiet og føle at man hører til. Derfor synes jeg at processen for naturalisation skal være overskuelig, fair, og baseret på opnåelige og forudsigelige betingelser. Den nuværende proces er desværre lang fra dette, og det går ud over de mange unge som er født i Danmark uden statsborgerskab. Jeg blev medlem af Fair Statsborgerskab! fordi jeg vil gerne hjælpe de mennesker som skal søge om statsborgerskab.”

Drew Fremlev Fisher

Født i Sydney, Australien, Drew flyttede til Danmark i 2015 pga sit arbejd. Han blev medlem af Fair Statsborgerskab fordi han ville støtte foreningens rådgivningsarbejde.

Drew har siddet i bestyrelsen sidden marts 2021. Hans ansøgning til dansk statsborgerskab er under behandling.

Profil billede af Drew Fremlev Fisher

“Processen for at opnå dansk statsborgerskab er virkelig kompleks, og kan være svært at forstå. Fair Statsborgerskab hjælper mange folk som vil gerne Danmark, og jeg synes at arbejdet er min støtte værd.”

Profil billede af Farid Sahel

Farid Sahel

20 år gammel. Født og opvokset i Danmark, barn af flygtninge. Farid er foreningen Fair Statsborgerskabs yngste bestyrelsesmedlem og har været med næsten lige siden oprettelsen i 2020.

Det var den personlig frustration og oplevelse igennem processen om opnåelse af dansk statsborgerskab, som har været Farids drivkraft for oplyse og kæmpe for forandringer af indfødsretsreglerne.

“Jeg synes det er grundliggende uretfærdigt, at vi i vores danske samfund påvirker børns identitetsdannelse fra barnsben ved at nægte dem anerkendelsen af danskheden, og samtidig tvinge dem igennem et af verdens strammeste indfødsretsregler- og proces, for at opnå den tryghed og anerkendelse, som deres etniske klassekammerater altid have haft som en selvfølge”

Julian Johannes Umbhau Jensen

Født og opvokset på Bornholm, Julian er dansk statsborger fra fødslen.

Julian har siddet i bestyrelsen siden marts 2022.

Profil billede af Julian Johannes Umbhau Jensen

“Jeg blev medlem af Fair Statsborgerskab, fordi jeg var inspireret af deres gode arbejde og den store hjælp de gav til min forlovede, der sad fast i det uforståelige og hensynsløse system som indfødsretsprocessen udgør.

Profil billede af Kianoosh Khaksar

Kianoosh Khaksar

Født og opvokset i Teheran, Iran, og flyttede til Danmark i 2013 med arbejdstilladelse.
Kianoosh blev medlem af Fair Statsborgerskab fordi han ville støtte foreningens formål for at gøre statsborgerskab en retfærdig proces som er mere overskuelig og forståelig.
Kianoosh har siddet i bestyrelsen siden maj 2022. Hans ansøgning til dansk statsborgerskab er under behandling.

“Jeg synes at statsborgerskab skal være nemt at opnå fir dem der gerne vil Denmark og har bidraget til det danske samfund. Statsborgerskab er et demokratisk skridt for dem der vil være en del af samfundet. Processen er p.t. hensynsløs, uretfærdig og diskriminerende og jeg vil bestræbe mig på at få en fair proces, der behandler ansøgere ud fra deres kompetencer, og ikke hudfarve eller ophav, og processen kan optimeres så at alle ansøgninger bliver behandlet inden for en rimelig tid.”