Medie

Altinget

21. marts 2023, debatindlæg: “Fair Statsborgerskab: Der stilles urimelige krav om beskæftigelse til statsborgerskabssøgende unge

Læs artiklen her

Foreningens nye bestyrelsesmedlem, Malak Haytham Ahmad, har et debatindlæg i Altinget  med hendes syn på beskæftigelseskravet, der også gælder for de unge der er født og opvokset i Danmark, og foreningens  undren over fraværet af argumentation imod dette krav i  Radikale Venstres beslutningsforslag om genoprettelse af erklæringsadgang.

Fair Statsborgerskab bakker 100% op om genetablering af erklærings adgang til statsborgerskab for de unge. Vi mener det er logisk i et demokratisk samfund, hvor flest mulige borgere burde have retten til at deltage i demokratiet.


Jyllands-Posten

8. oktober 2022, artikel Mit første folketingsvalg: Med Inger, men ikke med Mustafa og Faduma

Læs artiklen her

I en retsstat skal det samme gælde for Faduma og Mustafa som for en Inger. Det gør det absolut ikke. Statsborgerskabsreglerne er designet til at formindske antallet af naturalisationer for enhver pris.


Politiken

13. dec 2021, debatindlæg Statsborgerskabsreglerne er middelalderlige og skadelige
(Artiklen er tilgængelig kun med abonnement til Politiken)
https://politiken.dk/

En vigtig kronik, som vores bestyrelsesmedlem Thomas Borchert har skrevet sammen med Enhedslistens ordfører på området, Peder Hvelplund.


Berlingske

29. november 2021, artikel Forening: Drop håndtryk for statsborgerskab under smittevækst Den nye indfødsretsaftale https://www.berlingske.dk/

Det er grotesk og en hån mod sund fornuft, at der er planer om fra foråret at genindføre kravet om, at man skal give håndtryk for at få statsborgerskab, mens Danmark sætter gang i en række tiltag for at bekæmpe coronasmitte.


Radio P1

17. juni 2021, radio Folkemødet med Mattias Tesfaye
Programmet er ikke længere tilgængelig på DRs hjemmeside

Forkvinden fra Fair Statsborgerskab! Kirsten Kock taler med radio P1 efter folkemødet med Mattias Tesfaye.


Fair Statsborgerskab!

17. juni 2021, folkemødet Den nye indfødsretsaftale Folkemødet med udlændinge- og integrationsminister

Den 17. juni holdt Fair Statsborgerskab! et folkemødet virtuelt med Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye.


The Local

11. juni 2021, (på engelsk) opinion All foreigners in Denmark are NOT criminals!
(Artiklen er tilgængelig kun med abonnement til The Local)
https://www.thelocal.dk/

The agreement hits law-abiding, hard-working residents in Danish society. In fact, the majority of those impacted by the changes in the new agreement are those who are not currently employed for at least 30 hours a week – students, nurses, and other part-time healthcare workers, stay-at-home parents, and people who have lost their jobs due to corona.


Politiken

Skærmbillede af artiklen på Politikens hjemmeside

22. maj 2021, debatindlæg Aktive i foreningen Fair Statsborgerskab: Vi vil ikke finde os i det!
(Artiklen er tilgængelig kun med abonnement til Politiken)
https://politiken.dk/

FORSTIL DIG, kære medborger, at du søger tilladelse til at bygge dit drømmehus. Du har boet i en meget beskeden, ikke særlig hyggelig lille lejlighed, knoklet i mange år, sparet sammen og til punkt og prikke opført dig som en ordentlig borger. Din ansøgning om byggetilladelse bliver godkendt af kommunen. Et par måneder senere får du et nyt brev: Desværre, din ansøgning er kasseret, fordi vi har skærpet reglerne med tilbagevirkende kraft.


Politiken

25. april 2021, debatindlæg Foreningen Fair Statsborgerskab: Den nye indfødsretsaftale er galskab, udskamning og diskriminering
(Artiklen er tilgængelig kun med abonnement til Politiken) https://politiken.dk/

Skærmbillede af artiklen på Politikens hjemmeside

Europas i forvejen strengeste regler for tildeling af statsborgerskab er ikke nok for flertallet af Folketingets politikere, når de vil vise os indvandrere, hvor uønskede og mindreværdige vi er i deres øjne. Det er den socialdemokratiske regering og tre borgerlige partiers nye indfødsretsaftale et fornemt bevis på. Den består af et hav af delvis nederdrægtige forhindringer på vejen mod statsborgerskab, af åben racistisk diskriminering af bestemte nationaliteter og af udskamning af os som ’kriminelle udlændinge’.