Det er ren hån

Katjas uddannelse spænder ben for hendes drøm om at blive dansk. Katja Taastrøm regnede med at blive dansk statsborger i år, men så blev reglerne ændret med tilbagevirkende kraft.

Hun har medvirket i et indslag i aftenens TV-avisen, og DR har i den forbindelse lige offentliggjort en artikel. Katja er medlem i foreningen Fair Statsborgerskab!, og vi er enige med hende: Det er ren hån! Tak fordi du fortæller din historie.

Men endnu mere hånlig bliver det, når vi kan læse, at “S åbner en kattelem”. “Regeringen erkender, at nogle er kommet i klemme med stramningerne. De åbner nu døren på klem for, at udvalgte ansøgere kan slippe for at skulle leve op til alle de nye krav.”

Hvem mon de udvalgte ansøgere er, der kan slippe for at skulle leve op til alle de nye krav?

Det afgør de 17 personer, der sidder i indfødsretsudvalget, og det gør de rent vilkårligt bag lukkede døre. Uden at ansøgerne har krav på en begrundelse, og uden at der er klare regler for proceduren!

Erfaringen med dispensationssager viser, at den “kattelem” ikke vil være åben for alle.

Af de dispensationssager, der er nået frem til udvalget de seneste 3 år, er der gennemsnitlig kun givet dispensation i hvert 4. sag.

Pøj pøj, Katja, måske er du én af de heldige katte …

Hør også Katja på P4 Østjylland.