Tålmodighed påkrævet

Udlændinge- og Integrationsministeriet har oprettet en ny side, hvor de giver lidt indblik i deres sagsbehandlingsproces og hvor de oplyser om den aktuelle gennemsnitlige sagsbehandlingstid, samt hvor langt de er nået med ansøgninger. Siden giver ikke indblik i ens egen statsborgerskab ansøgning status, men generelt information om deres arbejd med de åbne sager.

Det er en fin forbedring til de ellers sparsomme oplysninger tidligere.

Som vi også selv kunne konstatere ud fra de sager vi er bekendte med, er indfødsretskontoret lige nu i gang med at starte at behandle ansøgninger, der er modtaget i ministeriet i starten af februar 2021. Det er en lang ventetid for ansøgere til dansk statsborgerskab. Tålmodighed påkrævet!


Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for ansøgninger om dansk statsborgerskab ved naturalisation afgjort i december 2022 var ca. 22 måneder. At der er tale om en gennemsnitlig sagsbehandlingstid betyder, at nogle sager har haft en kortere og nogle en længere sagsbehandlingstid.

UIM
Et skærmbillede af den nye side på UIMs hjemmeside om sagsbehandlingstid og processen

Hvor lang tid tager det at blive dansk statsborger? Hvad skal der til for at blive dansk statsborger? Find svar til dine spørgsmål på vores FAQ side.