Der bliver vores trafikbøder betegnet som “kriminelle forhold”

I ugens løb har politikere endnu en gang jublet over at det er lykkedes dem gennem nye stramninger at udelukke endnu flere fra dansk statsborgerskab.

I Fair Statsborgerskab! opgiver vi ikke og nynner optimistisk Bob Marleys sang: “Don’t give up the fight. Stand up for your right”. (Og meld dig gerne ind i vores forening.)

Nu har Udlændingeminister Mattias Tesfaye meddelt, at 83 borgere med forskellige voldsdomme i bagagen er “frasorteret” pga af nye regler. Rasmus Jarlov fra de konservative får det til at lyde, som om så godt som alle ansøgere er kriminelle & forbrydere, som vil have “ejerskab til Danmark. “Der er stadig katastrofalt mange som får statsborgerskab.”

Sikke en formørket tone! Alle os, som har kæmpet med ansøgningsskemaet, genkender den: Der bliver vores trafikbøder ned til den mindste bagatellen betegnet som “kriminelle forhold”.

I Fair Statsborgerskab! har vi en af de 83 berørte som medlem. De nye stramninger har ført til, at han efter 20 år som lovlydig borger er udelukket på livstid fra dansk statsborgerskab pga. af en dom for vold mod en anden 16- årig. Han har betalt sin gæld til samfundet for længst og Fair Statsborgerskab! vil kæmpe for hans ret.