Indvandrede og danskfødte protesterer i fællesskab mod nye indfødsretsregler

Stor overskrift i søndagens Jyllands-Posten: Indvandrede og danskfødte protesterer i fællesskab mod nye indfødsretsregler: Vi finder os ikke i det formørkede vanvid.

Thomas Borchert, aktv i Fair Statsborgerskab!, skriver om sine første uger som dansk statsborger. Samtidig kom de nye indfødsretsregler med beskæftigelseskravet og tilbagevirkende kraft.

Thomas skriver om vreden over dette “formørkende vanvid“. Og om glæden over de mange gode reaktioner, han har oplevet, ikke mindst gennem Fair Statsborgerskab!:

“Jeg vil huske den 20. april for det chok, indfødsretsaftalen udløste: at det er muligt i dagens Danmark. Men også fordi den trods alt satte noget opmuntrende i gang. Statsborgerskabsreglerne var også i 2015 og 2018 blevet skærpet med tilbagevirkende kraft, men uden at det havde vakt særlig opmærksomhed.

Tesfayes forgænger, Inger Støjberg, kunne 9/5 2018 i Information uanfægtet forkynde: »Lige præcis tildelingen af dansk statsborgerskab er et område, hvor vi kan gøre stort set, som vi vil.« De tider er måske forbi, hvilket de seneste ugers massive protester antyder.”

Siden de nye regler kom, er medlemstallet i Fair Statsborgerskab! mere end fordoblet og nærmer sig nu de 400. Foreningen får mange utålmodige og stridsparate henvendelser fra indvandrede såvel som i Danmark fødte borgere i fællesskab: Vi finder os ikke mere i dette formørkede vanvid.

På Christiansborg er der nu i det mindste signaleret beredskab til justeringer af visse regler med tilbagevirkende kraft. Og Tesfaye kvitterede for protesterne ved at sige ja tak til foreningens indbydelse til et online Folkemøde om den nye indfødsretsaftale den 17. juni. Flere end 2000 berørte har anmeldt deres interesse.