Endnu et vigtigt debatindlæg

Eva Ersbøll, seniorforsker emerita ved Institut for Menneskerettigheder, har skrevet en fin og vigtig kommentar som modsvar til det tidligere, yderst misvisende debatindlæg af Marcus Knuth og Britt Bager.

Eva skriver blandt andet: “Der er ingen tvivl om, at indfødsretsreglerne kan kritiseres, men kritikken bør gå på, at kravene til tildeling af statsborgerskab er langt videregående, end hvad der er rimeligt, særligt med hensyn til integration.

Det er yderst velbegrundet, at udlændinge- og integrationsministeren har afvist det ønske [at få enkeltsager forelagt i Indfødsretsudvalget]. Indførelse af en ordning med politisk behandling af sager, hvor ansøgere opfylder alle krav, vil hverken stemme med forudsætningerne for vedtagelsen af 1953-grundloven eller med almindelige retsstatsprincipper.

Evas fulde indlæg kan læses på Avisen Danmark.

I foreningen Fair Statsborgerskab! er vi helt enige med Eva Ersbøll og siger mange tak for dette vigtige debatindlæg. Del det gerne i dit netværk, så debatten om statsborgerskab kommer til at blive på et mere oplyst grundlag. Tak.