Inger kan blive minister, men Michael må ikke stemme

Inger Støjberg stiller op til Folketingsvalget og kan sagtens blive minister i en ny regering. Michael Davie må ikke stemme til Folketingsvalget, fordi han er udelukket fra dansk statsborgerskab på livstid.

Michael Davies baggrund

Kom til Danmark for 30 år siden. Fast arbejde som lastbilchauffør de seneste 25 år. Endnu længere tilbage ligger en byretsdom med betinget fængselsstraf for et slagsmål. Han angrer sin fejl offentligt og har for længst en ren straffeattest.

Profilbillede af Michael Davie

Inger Støjbergs baggrund

En 9 måneder gammel Rigsretdom med ubetinget fængselsstraf for bevidst lovbrud som minister. Hun angrer ikke og har en plettet straffeattest.


„Hvis man har udstået sin straf i det her land, så sidst jeg tjekkede, så har man udstået sin straf.“

Søren Pape Poulsen, statsministerkandidat, Konservative

(Politikerne siger én ting når det handler om Inger Støjbergs mulighed for at blive minister. Det gælder ikke for Michaels muligheder for at få statsborgerskab med stemmeret.)


„Vi betragter det ikke som en straf, at man ikke kan få statsborgerskab. Så har man jo statsborgerskab i et andet land. I Skotland eller Portugal eller Brasilien eller Tyrkiet.“

Mattias Tesfaye, Socialdemokratiet, tidligere Udlændinge- og Integrationsminister, nu Justitsminister

Citatet fra den tidligere Udlændinge- og Integrationsminister var direkte henvendt til Michael Davie den 17. Juni 2021. Michael spurgte ham under et møde arrangeret af Fair Statsborgerskab: „ Hvorfor skal vi straffes to gange?“


“Det er hårdt og uretfærdigt at få den behandling. Jeg har lært af min fejl, og håber at Inger Støjberg har lært af sin. Jeg har desuden aldrig været arbejdsløs, aldrig været på støtte, jeg har bestået indfødsretsprøven og sprogprøven. Hvad mere kan jeg gøre? „

Michael Davie

Enhver kan se, at den behandling, Michael og mange andre er udsat for, er en hårrejsende uretfærdighed og skandale. Politikerne gør det selv på en nærmest grotesk måde soleklart, når de erklærer den for nylig dømte Inger Støjberg som fuldstændig „renset“, mens ubetingede domme, der ligger årtier tilbage, udelukker fra fulde demokratiske rettigheder på livstid.

Vi støtter Michael Davies nye ansøgning om statsborgerskab (indleveret for nylig) helhjertet og med alt vi kan. Michael er medlem af vores forening sammen med flere hundrede andre.

Jo flere vi er, jo bedre bliver vi hørt!