Fair Statsborgerskab! deltager i Folkemødet 2022

Født og/eller opvokset i Danmark – men uden fulde demokratiske rettigheder. Er det rimeligt? Det skal vi drøfte på Folkemødet.

Kom og hør unge danskere fortælle om hvordan de blev ramt af de omdiskuterede regler for dansk statsborgerskab. Deltag derefter i debatten om reglernes personlige, såvel som samfundsmæssige og demokratiske konsekvenser for Danmark.

Find os i: G8 – Ydermolens Debattelt

Folkemødet 2022’s motto ’Vilde Visioner’ er helt i tråd med foreningen Fair Statsborgerskab!’s vision om at genindføre en nemmere måde at opnå statsborgerskab, den såkaldte erklæringsadgang, for unge mennesker, der er født og/eller opvokset i Danmark. Det vil betyde alverden for dem, og gøre deres hverdag under deres (ungdoms)uddannelse meget nemmere. Så ville de kunne koncentrere sig om det, i stedet for at bruge en masse ressourcer (både tid og penge) på at søge om permanent opholdstilladelse og senere statsborgerskab – i det land, der er deres hjemland.

To medlemmer af bestyrelsen, Miriam Thompson og Farid Sahel fortæller om de seneste stramninger fra april 2021 og taler med berørte unge mennesker. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Det er trist at høre om de gældende regler og hvordan de påvirker de unge, men vi vil gerne oplyse den brede befolkning om de absurditeter der er virkelighed for adskillige tusinde unge mennesker hvert år.