Den måde at være ”helt” på ligger nok godt til os danskere

Hilsner fra Fair Statsborgerskab! med et glimt i øjet: vores medlem Billy O’Shea bliver udnævnt til helt af statsminister Mette Frederiksen i sin nytårstale:

“2020 skriver sig ind i historien som et år, der har haft mange helte. På en helt særlig måde. For vores heltedåd under pandemien er også det, vi ikke gjorde. At vi ikke gav hånd. (…) Den måde at være ”helt” på ligger nok godt til os danskere. (…) Derfor kan jeg i aften sige det, som det var og er: Du, der ser med i aften – du har reddet menneskeliv!”

Billy var jo den første! Da håndtrykspligten for alle nye statsborgere blev indført i 2018, reagerede han omgående med en offentlig tilkendegivelse, at han ikke ville give hånd som pligtøvelse:

“Tanken er efter min opfattelse temmelig udansk. (…) Tænk lige over det et øjeblik. Kære danske venner, skulle vi måske ikke lige overveje det her en gang til?“

Den daværende udlændingeminister sagde det omvendte og viste sig at være meget kortsynet:

“Et håndtryk signalerer, at en person har taget det danske samfund og danske værdier til sig.”

I Fair Statsborgerskab1 forventer vi nu, at Billy O’Shea straks efter at han har fået statsborgerskabet vil blive slået til ridder af Dannebrog. Mens den daværende udlændingeminister pga af en anden lidt lovstridig aktion for at gennemtvinge “danske værdier” måske bliver stillet for en rigsret.